Rólunk

Becsüljük meg a magyar fajtákat. Célunk hogy Dr. Kováts Zoltán több évtizedes virágnemesítői munkája ne merüljön feledésbe.

Kováts Zoltán tevékenysége olyan fajok és fajták megtalálására és nemesítésére irányult, amelyek a magyarországi éghajlati sajátosságokhoz igazodva szárazságtűrőek, hőtűrőek, hosszan tartóan virágoznak, magas díszítőértékűek, jól bokrosodnak, fenntartásuk pedig költséghatékony. Munkájának eredményeként száznál jóval több fajta került magyra állami elismerésre.

Jelenleg a magyar nemesítésű egynyári virágok magtermesztési centruma a Marosi Kert/Faiskola.

A mintegy 1,5 hektáros, homokos talajú területen foglalkozunk a fajtákkal.

A virágokat folyamatosan szelektáljuk, a cél az, hogy pontosan rögzítsük, egyöntetűvé tegyük a fajták azon tulajdonságait, amelyeket Dr. Kováts Zoltán szelektált. Ugyanakkor fontos, hogy szabadba ültetett virágok növényvédelem nélkül is éljenek, díszítsenek, ezért a kertészet ezen részében nem használunk növényvédőszert. 

Az elmúlt évek extrém meleg és aszályos nyarai során a magyar fajták országszerte, visszajelzések alapján, mind jól vizsgáztak.

Eddig a magok fő megrendelői az önkormányzatok voltak, akik főként közterületi kiültetésre szánták a virágokat. A tavalyi évben döntöttünk úgy hogy a kiskerteket is szeretnénk kiszolgálni és országszerte látni a magyar fajtákat. Így kialakítottunk egy új arculatot Marosi Kert néven.

Minden csomag legalább 100 (+10%) palánta megnevelésére nyújt elég magot. 

Bármiféle észrevételt és megkeresést szívesen fogadunk.

 

Webáruház készítés